ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΤΕ

Και λίγες συμβουλές (χωρίς να είναι κανόνες) σχετικά με το τι ταιριάζει σε κάθε γυναίκα. Αν πρόκειται για κολιέ, οι μικροκαμωμένες λάτρεις των μπιζού καλό είναι να προτιμήσουν μικρά σε μήκος και όγκο κολιέ στη βάση του λαιμού. Ενώ οι πιο ψηλές και εύσωμες χρειάζονται πιο εντυπωσιακά (μεσαίου μεγέθους ή μακριά) κολιέ για αναδειχθούν και σίγουρα όχι κολλητά στο λαιμό.

Τα σκουλαρίκια που ταιριάζουν στις γυναίκες με σκουρόχρωμα μαλλιά είναι τα ανοιχτόχρωμα, λευκά, εκρού, μπεζ, αλλά και έντονα ροζ, τυρκουάζ, πράσινα, πορτοκαλί σε ανοιχτές αποχρώσεις. Το ζητούμενο είναι να γίνει το πρόσωπο πιο φωτεινό γι’ αυτό και τα κρύσταλλα σε πολύ ανοιχτές αποχρώσεις είναι ότι καλύτερο για να δώσει φως και λάμψη σε ένα πρόσωπο πλαισιωμένο από σκούρα μαλλιά. Από την άλλη μία ξανθιά γυναίκα δείχνει θαυμάσια με ένα ζευγάρι μαύρα σκουλαρίκια, κι αυτό γιατί μας δίνει μία πολύ ωραία αντίθεση. Όσο για το μήκος, τα μακριά μαλλιά σίγουρα χρειάζονται μακριά και εντυπωσιακά σκουλαρίκια για να αναδείξουν το πρόσωπο και να μη χαθούν. Αν ωστόσο δεν αισθάνεστε άνετα με τα μακριά σκουλαρίκια αλλά προτιμάτε τα πολύ διακριτικά που δίνουν μία πινελιά στιλ στο ντύσιμό σας, αγνοείστε αυτή τη συμβουλή.

Το ζητούμενο ύστερα από κάθε αγορά ενός χειροποίητου κοσμήματος Catherine bijoux είναι να μην μείνει στο συρτάρι αλλά να το χαρείτε πραγματικά, είτε πρόκειται για σκουλαρίκια είτε για οτιδήποτε άλλο. Σε κάθε περίπτωση προτιμήστε αυτό το κομμάτι που θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο όμορφη αλλά μέσα από τα δικά σας μάτια. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που φοράμε κοσμήματα.

Σχετικά με τα δαχτυλίδια, τα μεγάλα μακριά και εντυπωσιακά δαχτυλίδια χρειάζονται συνήθως να διαθέτετε μακριά δάχτυλα. Αν τώρα τα δάχτυλά σας εκτός από μακρά είναι και γεμάτα τότε τα μεγάλα δαχτυλίδια επιβάλλονται, γιατί αλλιώς ένα λεπτοκαμωμένο δαχτυλίδι απλά θα χαθεί στα δάχτυλά σας. Οι γυναίκες με λεπτά δάχτυλα μπορούν να φορέσουν και μεγάλα και διακριτικά δαχτυλίδια, ενώ αυτές με πολύ κοντά δάχτυλα καλό είναι να αποφεύγουν τα μακριά δαχτυλίδια γιατί θα δείχνουν τα δάχτυλά τους ακόμη πιο κοντά.

Σχετικά με τα βραχιόλια, εσείς που έχετε λεπτό καρπό μπορείτε άνετα να φορέσετε και λεπτά και πιο φαρδιά βραχιόλια. Ενώ τα λεπτά βραχιόλια δεν ταιριάζουν σε χοντρούς καρπούς. Και σε αυτήν τη περίπτωση χρειαζόμαστε μεγαλύτερο όγκο.
Μην ξεχνάτε πως αν θέλετε να αναδείξετε ένα συγκεκριμένο ντύσιμο με ένα ιδιαίτερο κόσμημα, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως πρέπει να συνδυάζονται και με τα υπόλοιπα αξεσουάρ, τσάντα και παπούτσια. Για παράδειγμα αν διαλέξετε ένα μαύρο φόρεμα και χρυσά πέδιλα, τότε θα μπορούσατε να φορέσετε ένα ζευγάρι εντυπωσιακά χρυσά σκουλαρίκια. Μπορείτε λοιπόν να διαλέξετε ρούχα σε μία απόχρωση, παπούτσια και τσάντα σε άλλη απόχρωση και να τα δέσετε αυτά τα δύο χρώματα μαζί με τα κατάλληλα κοσμήματα.

Και λίγες συμβουλές για μετά την αγορά. Για να διατηρήσετε τα αγαπημένα σας μπιζού για πολλά χρόνια όπως όταν τα αγοράσατε, μη χρησιμοποιείτε λακ, άρωμα, και απορρυπαντικά όταν τα φοράτε. Αποφύγετε να τα δίνεται στα παιδιά. Εκτός του ότι θα τα χαλάσουν υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος πνιγμού. Επίσης καλό θα ήταν στα μαγαζιά να μην δοκιμάζετε τα σκουλαρίκια για λόγους υγιεινής.